VIDEO | Wat doet een regisseur?

Zoals afgesproken loopt Thyra een dagje mee met Eva Line de Boer voor de voorstelling TUTORIAL the art of living in Theater Bellevue. Hier ziet ze hoe de actrices en de acteur zich voorbereiden op de voorstelling. Van een ademhalingsoefening tot het herhalen van de tekst. Alles komt aanbod en achter de schermen mag ik alles filmen. Watch and learn…

ervaring

Thyra: “Wat was dit leuk! De meiden namen mij mee achter de schermen en waren erg open. Ik vond het bijzonder om te zien dat ieder zich op een eigen manier zich opwarmt en ze hebben allen heel veel plezier in deze voorstelling!”

Tutorial
Thyra en Eva

TUTORIAL: THE ART OF LIVING

TUTORIAL the art of living gaat over de wereld van Youtube en alles wat je daar kunt zijn. Gefascineerd door het openbare delen maakten we een voorstelling over de intimiteit van het internet.

We onderzochten vlogs en tutorials. Vlogs zijn filmpjes van mensen die hun leven vastleggen en tonen via hun eigen kanaal. Tutorials zijn video’s die instructie geven; van hoe je de perfecte eyeliner aanbrengt tot hoe je het best een kat optilt. Hoe ga je om met een depressie en hoe verzink je een schroef? Geïnspireerd door de mogelijkheden van het internet onderzochten we of alles te leren valt.

In TUTORIAL the art of living speelt een echte Youtuber mee, namelijk Destiny van Paardrijden met Plezier. Maak daarnaast kennis met Shakirafan X0X9, Monica Geuze en de vloggende zusjes Amber & Luna. Laat je meevoeren door de zintuiglijkheid van ASMR terwijl je op neon synthesizer klanken in de roze bank wegzakt en verwonder je over de onhandige, hatelijke en vertederende reacties van de volgers.

Speellijst

De voorstelling is nog twee keer te zien:
zaterdag 9 december ’17 in Utrecht (Theater Kikker)
donderdag 28 december ’17 in Breda (Chassé Theater)


Wil je meer weten over de voorstelling of wil je meer leren over een bepaald onderwerp in het theater? Laat een reactie achter en wie weet maken wij er een tof item van. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar jullie mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.