Blog | Een bijzonder feestelijke première bij De Krijtkring

première

Stiekem ben ik dol op jeugdvoorstellingen en ik baal er dan ook van dat ik er eigenlijk te oud voor ben. Je kunt dus ook wel begrijpen dat ik heel blij was dat ik uitgenodigd werd om naar de première van de Toneelmakerij te gaan. De Krijtkring ging in première en dit is tevens de laatste voorstelling bij de Toneelmakerij van Liesbeth Coltof. Samen met vriendin Michelle ging ik vol enthousiasme naar Haarlem toe…

Ik heb niks om aan te trekken?!

Alleen voordat we de trein konden pakken, moesten we een leuke première outfit uit de kast trekken. Wat doe je aan naar zo’n gelegenheid? Je wilt wel gekleed zijn, maar niet overdressed. Na lang wikken en wegen ging ik voor een leren A-lijn rokje, grijs shirtje met een dieren print en laarsjes met hak. Michelle koos voor een nette hoge zwarte broek en met een eenvoudig, maar stijlvol shirtje erop. De hakken maakte haar outfit af! Ik gooide mijn haar in een staart, Mies krulde het nog even. Tijd om richting het station te gaan!

Dit wordt een mooie avond

Een klein uurtje later zijn we op Haarlem station. We pakken de bus naar de Stadsschouwburg. Wat is het ook een mooi gebouw. Michelle is er nog niet geweest en maakt graag een foto. Het blijft leuk om nieuwe plekken te zien. In de Schouwburg zoeken we nog even de toilet op om daarna meteen naar de zaal te gaan. Een prachtige oude zaal straalt ons tegemoet. Dit moet een mooie avond worden.

Prijzenregen

En het werd een mooie avond. Naast een prachtige voorstelling, die zeker voor volwassenen nog net zo leuk is, werden er ook prijzen uitgereikt. Tot Liesbeth haar grote verassing kreeg zij een speciale oeuvre prijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecteuren (VSCD). Wat mij betreft niet meer dan terecht. Wat een vakvrouw! Naast deze prijs won zij ook, samen met alle anderen jeugdtheaters de Prijs van de Kritiek. Dit is een prijs die, in dit geval, laat zien dat het jeugdtheater een positieve bijdrage aan het Nederlands theater heeft geleverd.

Er waren genoeg redenen om te proosten!

Jeugdtheater ís bijzonder

Hier wil ik mij graag bij aansluiten, want zoals ik eerder zei is het jeugdtheater bijzonder. Niet alleen voor mij, maar voor alle kinderen die ooit met theater in aanraking komen. Als het met zo’n voorstelling mag zijn als De Krijtkring, dan hoop én geloof ik dat het niet alleen bij deze voorstelling blijft. Ze waren goed, talentvol, hard aan het werk en enorm muzikaal. De champagne na de voorstelling stond klaar. Er waren genoeg redenen om te proosten!


© omslagfoto: Sanne Peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.