Tips | Met kortingpassen naar theater

kortingsacties

Bezoek je veel theater? Of zou je graag meer theater willen bezoeken, maar loopt het al gauw in de cijfers? Ben je daarom op zoek naar speciale kortingsacties voor theatervoorstellingen? Er zijn een aantal organisaties die een kortingspas hebben ontwikkeld voor diverse doelgroepen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet om je te inspireren.  Bekijk dus gauw of en zo ja, voor welke pas jij in aanmerking komt. Let wel: word nooit zomaar lid zonder goed alle kleine lettertjes en voorwaarden door te hebben gelezen. In veel gevallen gaat het namelijk om betaalde lidmaatschappen.

CJP – CULTUREEL JONGEREN PAS

Voor de meesten onder ons nog bekend van de cultuurkaart tijdens de middelbare school, maar wist je dat je met deze pas tot je 30e goedkoper theater (en andere culturele activiteiten kunt bezoeken?) Bijna elk theater in Nederland biedt een vaste kortingsprijs voor CJP-leden aan en bij een aantal theaters kun je zelfs met 50% korting terecht. Op de website van CJP vind je een overzicht van alle aangesloten theaters en theatervoorstellingen. Voor € 17,50 per jaar heb je al een CJP-pas. Als je dan bijvoorbeeld een grote musical bezoekt, heb je het bedrag er gelijk uit! Extra voordeel is dat je de CJP-pas natuurlijk ook voor andere kortingen kunt gebruiken.

WE ARE PUBLIC – PAS

We Are Public is nog geen landelijk initiatief, maar begint zich in ieder geval in een aantal grote steden al stevig te vestigen. Voor € 17 per jaar krijg je gratis onbeperkt toegang tot de beste concerten, voorstellingen, films en exposities. Dit geldt voor minimaal 150 bijzondere programma’s per maand, door We Are Public geselecteerde items en vooralsnog in de volgende steden: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Haarlem, Tilburg, Helmond, Den Bosch, Delft en Breda. Eigenlijk een onbeperkt lidmaatschap bij de sportschool, maar dan voor cultuur :).

STADSPAS

In diverse steden – waaronder Amsterdam en Amstelveen – is het mogelijk om als gezin met een laag inkomen (pas met groene stip), of als AOW’er (pas met blauwe ruit) een stadspas aan te vragen. Deze pas geeft toegang tot diverse kortingen of gratis bezoeken aan allerlei culturele instellingen. Ook voor theater dus! Op de website van jouw gemeente kun je vinden of de gemeente ook gebruik maakt van stadspassen en welke eventuele kortingen hieraan gekoppeld zijn.

STUDENTENPAS

Ben je nog student? Dan kun je vaak goed gebruik maken van de studentenpas! Met de studentenpas geniet je vaak van een aantal dezelfde voordelen als wanneer je in het bezit bent van de CJP-pas. Kijk hiervoor ook altijd even goed op de website van het betreffende theater of de culturele instelling die je graag wilt bezoeken.

DE ACT-PAS

Ben je professioneel acteur? Dan kun je lid worden van ACT, de belangenvereniging voor acteurs. Als lid van de belangenvereniging ontvang je een strikt persoonlijke ACT-pas. Op vertoon van deze pas kun je bij een groot aan theaters, filmhuizen en organisaties korting krijgen. Check van tevoren natuurlijk wel even goed wat de voorwaarden zijn.

ANWB

Ben je lid van de ANWB? Ook dan kun je genieten van theatervoordeel! De ANWB beloont haar leden regelmatig met een speciale kortingsprijs voor een theatervoorstelling. Ook in dit geval geldt dat lang niet alle voorstellingen hierbij aangesloten zijn, maar misschien heb je toevallig geluk.

BANKGIRO LOTERIJ VIP-KAART

De VIP-kaart van de BankGiro Loterij, een hele andere tak van sport, maar wel met een kortingspas. Als je lid bent van de BankGiro Loterij, ontvang je namelijk een VIP-kaart. Met deze VIP-kaart krijg je vaak gratis toegang tot een groot aantal musea, dagjes en avondjes uit. Let op: je betaalt hier natuurlijk wel voor deelname aan de loterij.


P.S. heb jij nog een leuke tip die in onze lijst ontbreekt? Laat het ons weten, dan vullen we deze natuurlijk graag aan!

Disclaimer: Blik op Theater heeft tot doel de websitebezoeker te informeren over de veelzijdigheid van theater en de diverse mogelijkheden omtrent theater- en cultuurbezoek. De keuze tot het afsluiten van een mogelijk lidmaatschap wordt door de websitebezoeker zelf bepaald. Blik op Theater kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.