Blog | Opvallende verschijning in het theater

Solovoorstellingen

Het nieuwe theaterseizoen is gebundeld in mooie boekjes en ook op de websites kun je het aanbod bewonderen. Klassiekers worden weer afgestoft, er komt weer een revue van Alex Klaassen en cabarettalent laat zich in reprise gaan. Er valt mij iets op en ik ben benieuwd of dat jullie ook opgevallen is…

SOLOVOORSTELLINGEN

Er zijn zoveel solovoorstellingen! Artiesten die het in hun eentje gaan maken. Het verbaast mij wel een beetje, want theater is juist samen. Samen de voorstelling maken, samen repeteren en samen de stukken bewonderen. Waarom is ‘solo’ zo populair? Een paar namen die recent hebben laten weten dat ze solo gaan zijn: Jim Bakkum, Alain Clark en Thomas Acda. Zelfs de politiek wordt solo aangehaald door Patrick Nederkoorn. Solo is in.

DOODENG ZO IN JE UPPIE

Ook steeds meer YouTubers krijgen hun eigen show. Volgends seizoen zijn Kaj Gorgels en Nienke Plas te zien. Ik snap het wel hoor, het is toch leuk om je verhaal te vertellen en meteen reactie te krijgen. Het lijkt mij alleen doodeng om meteen solo in het theater te gaan staan. Misschien is dat ook wel de reden dat ik mij zo verwonder over dit opvallende feit. Het is niet niks, zo’n zaal in je uppie draaien.

DE PERSOON IN KWESTIE

Het is ook voor marketeers een gok en wat dacht je van de bezoekers zelf. Als je acteur A niet leuk vindt, kun je in een groep gewoon uitwijken naar persoon B. Vaak kies je dan een voorstelling voor het verhaal, de knappe acteerprestaties of het prachtige decor (Horror komt terug!). Hier kom je echt voor de persoon zelf. Super spannend!

(ON)BEKEND BEWONDEREN

Het is trouwens niet dat ik er op tegen ben. Zeker niet! Het is meer dat ik het bewonder. En dat ik mij verbaas. Dat ook. Ik kijk al weer naar verschillende voorstellingen uit en ga ook zeker een paar voor mij ‘onbekende’ aanschouwen. Welke solovoorstelling mag ik volgens jou echt niet missen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.