Blog | Tiende editie van Theater Na de Dam

Theater Na de Dam

Vandaag is het 4 mei en velen zullen stil zijn om 20:00 uur. Ik vind dit heel belangrijk en zeker omdat de tijd verstrijkt, moeten de verhalen levend blijven. We hebben het geluk dat we in Nederland in vrede kunnen leven, maar dit is alles behalve vanzelfsprekend. Met aanslagen, oorlog, wat er nog steeds is, zullen we een front moeten vormen en samen strijden voor vrijheid. Dit jaar, tijdens de tiende editie, is Theater Na de Dam volop aanwezig..

DE ‘WIJ’ VAN THEATER NA DE DAM

Er zijn in theaterland sinds een paar jaar prachtige initiatieven die na de twee minuten stilte losbarsten met muziek, dans en mooie verhalen. Het bijzondere aan theater is dat het verbind en juist daarom is dit zo waardevol. We leven in een individualistische wereld en we zouden best wat meer ‘wij’ mogen zijn.

MEER DAN 100 VOORSTELLINGEN

Tom Lanoye schrijft voor Theater na de Dam een nieuwe toneeltekst en Lars Brinkman vertelt over de homoseksuelen in Nederland tijdens de tweede wereld oorlog. In Theater De Krakeling staan jongeren op toneel die onderzoek hebben gedaan naar de geschiedenis van Amsterdam tijdens dezelfde periode en ook in Woerden zijn jongeren aan het woord.

ZAANDAMSE TROTS

Het is ongelofelijk hoeveel artiesten zich inzetten om dit tot stand te laten komen. Het laat gelijk de noodzaak zien. Ook in mijn eigen woonplaats, Zaandam, zijn er veel lieve vrienden die een steentje bijdragen. Zo ook Janiek Vreeken, Anouk en Sam Eggenhuizen. Twee jonge talenten die hun prachtige stem ten gehore zullen brengen.

VOOR JOU, OMA

Niet alleen vandaag en morgen, maar elke dag zouden we dankbaar moeten zijn voor onze vrijheid. Mijn oma (zoals ik al beschreef in deze blog) heeft de oorlog meegemaakt en dit heeft altijd als een deken om haar heen gelegen. Het verdriet is enorm en het is vandaag de dag nog steeds aanwezig. Nederland is vrij van de oorlog, de wereld nog niet. Ik gun ieder kind een onbezorgde jeugd. In elk land op deze aardbol. Theater Na de Dam lost dit niet op, maar het laat de verhalen wel zien. Eén ding is zeker: we mogen het niet vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.