video | Een kijkje in de Toneelschuur Haarlem

Toneelschuur Haarlem

Even geleden mocht Blik op Theater een kijkje nemen in de Toneelschuur in Haarlem. Dit was een gezellige boel! Samen met Tabor en Emily ziet Thyra leuke plekjes en hoort ze drie leuke weetjes. Wist je dat de Toneelschuur een broedplaats is voor jong talent?

Lees “video | Een kijkje in de Toneelschuur Haarlem” verder

VIDEO | Kletsen en op reis met Abdelhadi Baaddi

Met een schorre stem mocht ik laatst een ritje maken in het busje van Abdelhadi Baaddi. Een locatievoorstelling die je naar Marokko voert, terwijl je door je eigen stad rijdt. Het is een bijzondere ervaring en na veel positieve reacties op deze voorstelling wilde ik zelf eens kijken wat deze voorstelling zo bijzonder maakt.. 

Lees “VIDEO | Kletsen en op reis met Abdelhadi Baaddi” verder

VIDEO | Een percussie workshop met m’n lieve zwangere zus

Het is even stil geweest, maar hier is een nieuwe video! Een ontzettend leuke als je mij vraagt. Ik ging namelijk met mijn zwangere zus naar het Theaterweekend in het Kennemer Theater en hier kregen wij een percussie workshop. Voor iemand die geen ritmegevoel heeft, was dit een enorme uitdaging.. 

Lees “VIDEO | Een percussie workshop met m’n lieve zwangere zus” verder

VIDEO | Wat doet een tourmanager?

De allerlaatste video van 2017 en dit is een leuke al zeg ik het zelf. Ik, Thyra, mocht namelijk mee op tour met Nikki Kracht. Nikki is tourmanager en daar komt van alles bij kijken. Van strijken tot eten halen. Haar werkzaamheden zijn divers en ze maakt lange dagen. Kijk zelf maar! 

VIDEO | Hoe blijft Esmée Dekker in shape voor My Fair Lady?

We mochten uitwaaien in het mooie Scheveningen. Althans, officieel ligt Het Zuiderstrandtheater nog in Den Haag. Achter de schermen hebben wij gezien hoe de cast van My Fair Lady een vocale en fysieke warming-up doet en krijgen we een kijkje bij de pruiken en kostuums. Wist je dat er mega snelle verkledingen in de voorstelling zitten? Met vier personen helpen ze Esmée Dekker dan veranderen van jurk. Thyra mocht even meedoen in haar jurkje en ervaart aan den lijve hoe pittig een warming-up kan zijn..


Lees “VIDEO | Hoe blijft Esmée Dekker in shape voor My Fair Lady?” verder

VIDEO | In de schuilkelder van TAQA Theater de Vest in Alkmaar

Samen met Manon Bek loopt Thyra door TAQA Theater de Vest in Alkmaar. Manon geeft Thyra een rondleiding en laat mij bijzondere plekjes zien. Je kunt zelfs trouwen in TAQA Theater de Vest. Wist je dat? Van orkestbak tot de schuilkelder! De schuilkelder was speciaal voor mensen uit Alkmaar als de koude oorlog zou escaleren…