ONVERGETELIJK | STEF ZEI: “JA!” IN HET THEATER

Huwelijk

“Samen is het beter!

Er zijn momenten die je altijd bijblijven in het theater. Een vrouw die in slaap valt of die ene vriend die in schaterlachen uitbarst. Een gebeurtenis die het theater een extra dimensie geeft. Ook Stef Heijnen-Bakker (26), een geboren Zaankanter met een passie voor theater, overkwam iets bijzonders. In juni 2012 kreeg hij de verrassing van zijn leven. Hij werd ten huwelijk gevraagd in het Zaantheater..

VOLMONDIG JA

Huwelijk
STEF © ZwartLicht fotografie

Hij zei volmondig: “JA!”, toen Joei (30) hem  de verrassing van zijn leven bezorgde. Stef is een Technical Trainer voor een groot elektronica merk en mag daarvoor rondreizen door Europa en Azië om trainingen te geven. Hij had totaal niet zien aankomen dat Joei hem in juni 2012 ten huwelijk zou vragen. Stef vertelt: “We hadden op dat moment anderhalf jaar een relatie en woonde ongeveer één jaar samen.” Stef was 21 en ging er vanuit dat hij minimaal 3 tot 5 jaar zou samenwonen voordat er pas over trouwen nagedacht zou worden. “Dat ging dus veel sneller dan verwacht!

Alleen niemand had verwacht dat Joei op zijn knieën zou gaan.

LIEFDE EN PASSIE

Joei en Stef hebben beide een liefde en passie voor theater. Hun favoriete genre is musical en de avond van het aanzoek was tevens de laatste voorstelling van de (amateur)musical Tarzan. Stef werkt al sinds 2008 in het amateurveld zowel als producent, decorontwerper en regisseur. Een jaar hadden ze keihard gewerkt aan het spel, de zang, het decor en de kleding. De show betekende enorm veel voor beide. Het was dus niet zo gek dat Joei Stef extra in het zonnetje wilde zetten aan het einde van de laatste voorstelling. Alleen niemand had verwacht dat Joei op zijn knieën zou gaan.

Huwelijk
© ZwartLicht fotografie

HEEL EVEN IN HET MIDDELPUNT

“Ik ben bewust achter de schermen gaan werken, omdat ik anderen wil laten schitteren op het toneel”, zegt Stef. Als hij dan eenmaal op het toneel staat, maakt hij er wel graag een momentje van. Heel even in het middelpunt van de belangstelling staan kan heel leuk zijn, maar het moet geen hoofdrol van twee uur lang wezen. Op het moment dat Joei hem ging vragen was hij vooral heel nieuwsgierig waarom hij het toneel opgeroepen werd. Joei had namelijk niets gezegd en Stef zat de hele show achter de techniek tafel. “Er schoten gedachten door mijn hoofd dat ik misschien wel een bosje bloemen voor mijn werk als regisseur en decorontwerper kreeg.”

Veel van onze vrienden herinneren zich het theater wel als: “Daar is Stef ten huwelijk gevraagd!”

HET THEATER

Huwelijk
© Janiek Vreeken

Het Zaantheater heeft een belangrijke rol in het leven van Joei en Stef gespeeld. Vroeger gingen ze al naar de Speeldoos en later hebben ze de eerste voorstellingen in het Zaantheater gezien. Sinds 2012 voeren wij de shows die we maken in het Zaantheater op. Dit maakt het theater voor ons erg speciaal en de band met de medewerkers is erg hecht. “Het theater heeft altijd een speciale plek in mijn hart”, zegt Stef. Dat is door het aanzoek niet meer of minder geworden. Veel van onze vrienden herinneren zich het theater wel als: “Daar is Stef ten huwelijk gevraagd!”


Ook een onvergetelijk verhaal? Mail jouw verhaal naar info@blikoptheater.nl
Voor meer informatie klik je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.