VIDEO | Thyra op pianoles & interview met Erik van der Horst

Op het moment dat je een voorstelling bezoekt, krijg je te maken met verschillende soorten muziek. Van inloop muziek tot een harde beat onder een heftige scène. Muziek is belangrijk, maar hoe moeilijk is het om van dit muziektheater te maken? Thyra zocht het uit en ging op pianoles bij Conservatorium student: Israh Badwy. Israh interviewt componist en acteur Erik van der Horst en dit alles binnen tien minuten vertelt in een inspirerende video..

Muziektheater: JULIUS CAESAR

We bezoeken de voorstelling Julius Caesar van Orkater i.s.m. Amsterdamse Bostheater en Stadsschouwburg Amsterdam. Onder leiding van regisseur Michiel de Regt is het een muzikaal feestje. “Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken.” Met een live band van K.O Brass! Is deze voorstelling een toneelstuk en concert in één. Erik van der Horst vertelt over de voorstelling én hij geeft tips hoe jij in het vakgebied terecht kunt komen!

TROMMEL EROP LOS

De muziek kan de voorstelling maken of breken en beïnvloed het gevoel van de bezoeker. Heb jij dat wel eens meegemaakt? Ik vertel meer over het genre muziektheater in deze blogpost. Wil je een keer zelf uitproberen? Kijk om je heen, pak het eerste wat je ziet en trommel erop los. Dat is namelijk wat de muzikanten bij Julius Caesar ook doen, trommelen waar het kan! Daarnaast is de laatste tip van Erik heel waardevol. Deze ga ik niet verklappen, maar die vind je in het filmpje terug. Wil je de voorstelling nog bekijken. Klik hier voor de speellijst.


©
Begintune: Melandru

Overige muziek & beelden uit de voorstelling Julius Caesar – Orkater coproductie met het Amsterdamse Bostheater in samenwerking met Stadsschouwburg Amsterdam. Het citaat komt hiervandaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.