De favo voorstelling van Dorine Meijerhof

Shock

“The show must go on!”

In deze rubriek geven we gouden tips over inspirerende, leuke, maar vooral boeiende voorstellingen. Vandaag vertelt Dorine Meijerhof (21) over haar favoriete voorstelling. Ze is afgelopen jaar afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater in Amsterdam en momenteel speelt ze in de thrillermusical Shock. Haar lievelingsacteur is Alex Klaassen. “Ik vind hem zo’n leuke en goede acteur. Elke rol die hij speelt vind ik hilarisch en fantastisch en daarom zou ik heel graag een keer met hem samenwerken!”

WEER SAMEN OP TONEEL

Shock
© Boy Hazes

Vroeger als kind zat ik al op zang- en dansles. Al vanaf jongs af wist ik dat ik later op het toneel zou staan. Ik was altijd al aan het optreden voor mijn ouders, bedacht de raarste acts en probeerde aan alle playbackshows in de weide omgeving mee doen. Een vriendinnetje van mij zat bij een musicalvereniging en toen ik een keertje naar een voorstelling van haar ging, dacht ik meteen: “Dit wil ik!”. Na de voorstelling heb ik me gelijk ingeschreven. Bij deze musicalvereniging heb ik mijn medespeelster Britt Scholte leren kennen. Als kleine meisjes stonden we al samen op het toneel en nu zo’n tien jaar later staan we weer samen op het toneel! Het theaterleven trok mij zo, dat ik alles op alles zette om hier mijn beroep van te maken. Tijdens mijn middelbare school heb ik auditie gedaan voor de Frank Sanders Akademie. Hier ben ik aangenomen en vanaf toen wist ik zeker dat ik in de theaterwereld op mijn plek zat.

THE BOOK OF MORMON

Eén van mijn favoriete voorstellingen is: Title of Show. De voorstelling heb ik nog nooit in het echt gezien, maar de muziek vind ik heerlijk. Van wat ik wel in het echt heb gezien is: The Book of Mormon, één van mijn favorieten. Dat was een feest om mee te maken. Daarnaast staan Next to Normal, Legally blonde, Petticoat en Hamilton ook zeker in mijn top tien.

“De man om wie dit waargebeurde verhaal ging speelde zelf mee in de show en juist daardoor kwam het zo dichtbij, je ziet dat het echt is.”

Waargebeurde verhalen vind ik altijd erg interessant. Zo heb ik ooit de voorstelling Als ik de liefde niet heb van het Ro Theater gezien. De voorstelling ging over seksueel misbruik in de Katholieke kerk. De man om wie dit waargebeurde verhaal ging speelde zelf mee in de show en juist daardoor kwam het zo dichtbij, je ziet dat het echt is. Dit beladen thema werd op een hele pure en krachtige manier gebracht. Zonder dat de voorstelling heel zwaar werd.

GEMISTE KANS

Wat ik minder leuk vind is dat het bij grote producties vaak gaat om een grote naam binnen de cast en minder om de kwaliteit van de cast. Ik snap goed dat het aantrekkelijk is voor een productie om net dat beetje meer publiek naar het theater te trekken, maar ik heb het idee dat het in sommige gevallen af kan doen van de kwaliteit van de show.

Shock
© Boy Hazes

Wat Shock anders maakt dan andere voorstellingen is dat het een thriller is en dat zie je niet vaak op het toneel.

SHOCK

Vanaf september hebben wij keihard gerepeteerd voor de voorstelling Shock. Afgelopen vrijdag hebben wij dan eindelijk de première gespeeld in Nieuwegein. Dit was een groot succes! Wat Shock anders maakt dan andere voorstellingen is dat het een thriller is en dat zie je niet vaak op het toneel. Ook de doelgroep van Shock is specifieker. Het is echt een jongeren voorstelling voor 12+. Je ziet altijd veel kindervoorstellingen of juist heel volwassen stukken, maar niks daartussen. Ik vind dat Shock daar mooi tussen valt. De voorstelling wordt ontzettend goed ontvangen en we krijgen veel positieve reacties. De komende maanden reis ik nog door het hele land met de voorstelling!

De theatervoorstelling Shock is gebaseerd op de bestseller van schrijfster Mel Wallis de Vries en is van oktober t/m februari in verschillende theaters te zien. Bovendien krijgen alle CJP-pas-eigenaren 20% korting op de voorstelling.

Eén gedachte over “De favo voorstelling van Dorine Meijerhof”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.