BLOG | Hoe gaat een première?

première

Een première is een bijzondere gebeurtenis. Klotsende oksels, toi toi toi’tjes en een flinke scheut adrenaline giert er achter de schermen van het theater. Afgelopen maandag ging My Fair Lady in première in Koninklijk Theater Carré. Een spannend moment voor de cast en creatives. Hoe bereid je als genodigden hier op voor? Ik neem jullie mee..

TWEE DAGEN VAN TE VOREN

première
Nadine in haar mooie jurk!

De uitnodiging is binnen en met de dresscode: Black Tie, moet er een jurk komen. Gelukkig heb ik een vriendin met een flinke kledingkast, dus na één appje heb ik een prachtige lange jurk die ik mag lenen. Zo, dat scheelt een hoop geld én ik voel mij een prinses. Stiekem vind ik het hartstikke leuk dat ze hiervoor gekozen hebben en het past uitstekend bij de voorstelling van My Fair Lady.

WALK LIKE A LADY

Tijd voor schoenen. Ik wil lekker lopen, maar pumps zijn wel genoodzaakt met het thema Black Tie. Nu heb ik fantastische blauwe hakken, alleen zijn dat mijn echte zit-schoenen. In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat ik deze schoenen hooguit drie keer gedragen heb. Ik besluit voor lagere zwarte pumps te gaan en hoop dat ik niet over mijn jurk struikel. Met mijn 1.64 meter is een jurk namelijk al snel te lang.

Ik besluit voor lagere zwarte pumps te gaan en hoop dat ik niet over mijn jurk struikel.

HAAST!

premièreIk loop al veel te lang te treuzelen. M’n haar wil ik in de krul, dus ik moet opschieten. Terwijl mijn krultang opwarmt, gooi ik een laag mascara over m’n wimpers. Met een bak pasta opschoot -dat men geen koolhydraten eet voor dit soort evenementen is echt een mythe-begin ik mijn haar te krullen. Na zo’n dertig minuten trek ik snel mijn jas aan. Op naar de première!

OVERDRESSED IN DE TREIN

Mijn laarzen lopen toch lekkerder, dus ik besluit mijn pumps in mijn tas te proppen. De trein komt gelukkig op tijd en ik ben onderweg naar Amsterdam. Op het metrostation wissel ik snel mijn schoenen om. Polderglamour ten top! Niks taxi, wij gaan gewoon overdressed in de trein zitten. Ondertussen ben ik samen met Nadine. Snel lopen wij naar Carré, het miezert en we willen niet te laat komen. Bij de genodigden balie krijgen we ons kaartje met consumptiebonnen. Fijn!

première

Op het metrostation wissel ik snel mijn schoenen om.

AANGEKOMEN IN CARRÉ

We hangen onze jas op en zien in de hal allemaal prachtige mensen staan. Wat is het leuk om te zien hoeveel mensen zich aan de dresscode hebben gehouden en zich heerlijk opgedoft hebben. Ik kan uren kijken naar met zorg uitgekozen outfits. We halen wat te drinken en gaan richting de zaal. We zitten op het balkon en kunnen lekker mensen kijken. De show begint en het is één groot feest. Het wordt ontzettend goed ontvangen. Dit lees ik later ook terug in de recensies. In de pauze halen we nog wat drinken en komt Nadine nog wat bekenden tegen. Ik ken eigenlijk niemand. In de toilet zie je de dames hun lippen stiften en we gaan snel zitten als de bel gaat. De tweede akte gaat beginnen.

AFTERPARTY

Er is een afterparty na de voorstelling. Het nadeel is alleen dat het maandagavond is en al 23:00 uur. We besluiten verstandig naar huis te gaan. Ik wissel weer van schoenen. Mijn mondhoeken krullen omhoog, want ik heb mazzel met m’n ov verbinding. Eenmaal thuis aangekomen haal ik mijn make-up er snel af en schiet ik snel in bed. Warm onder de wol geniet ik na van een leuke avond. Mijn ogen worden al snel zwaar en ik dommel weg.

 “Kom terug en dans met mij!
Al was ‘t tot morgen vroeg.
Ik kijk jou aan en zwijg
‘t Is of ik vleugels krijg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.