De favo voorstelling van Femke Verweij

Theater

“Geniet nooit met mate!”

In deze rubriek geven we gouden tips over inspirerende, leuke, maar vooral boeiende voorstellingen. Vandaag vertelt Femke Verweij (24) over haar favoriete voorstelling. Geen werknemer uit het theaterveld, maar een liefdevolle juf uit het basisonderwijs. “Toen wij voor het eerst naar de balletvoorstelling gingen, hadden wij ons van te voren niet ingelezen in het verhaal. We vonden het erg mooi, maar we snapten er in het begin helemaal niks van!”

met de bus naar amsterdam

kinderenMet mijn middelbare school mochten wij een paar keer per jaar naar de Krakeling. We gingen met zijn allen met een grote bus naar Amsterdam. Hier heb ik voor het eerst theater mogen meemaken. Dit vond ik onwijs bijzonder. Het was een echt uit stapje. Oh ja, ik ben vroeger ook met mijn ouders naar een voorstelling geweest van Bert Visscher, één om nooit te vergeten. Wat een energie op dat podium! In mijn ogen was dat echt groots.

We hebben ontzettend gelachen, omdat een aantal geluidseffecten nog niet naadloos aansloten op haar grappen.

favoriete genre

Ik ga samen met mijn vriend graag naar cabaret voorstellingen. Onze laatste voorstelling was twee weken geleden in het Theater Bellevue. Eva Crutzen speelde hier een try-out van haar nieuwste show: Opslaan Als. Dit is nu mijn favoriete voorstelling. We hebben ontzettend gelachen, omdat een aantal geluidseffecten nog niet naadloos aansloten op haar grappen. De show zit erg leuk in elkaar. Een mooie combinatie tussen haar grappige levensverhalen en haar mooie zangkwaliteiten. Ik vind cabaret fantastisch. Of het nou beginnende stand-up comidians zijn in het Toomler of het comedy café, of een grotere show zoals Van der Laan en Woe, ik kan er erg van genieten!

voortaan even inlezen

In Carré heb ik een hele andere kant van theater kunnen zien. Wij zijn hier naar de balletvoorstellingen het Zwanenmeer en de Notenkraker geweest. Ik vond het heel bijzonder hoe een verhaal verteld kon worden in de vorm van dans. De muziek van Tchaikovski maakte de voorstelling helemaal compleet. Toen wij voor het eerst naar de balletvoorstelling gingen, hadden wij ons van te voren niet ingelezen in het verhaal. We vonden het erg mooi, maar we snapten er in het begin helemaal niks van! In de pauze hebben wij ons gauw ingelezen, dit maakte het een stuk makkelijker om het verhaal te volgen.

We vonden het erg mooi, maar we snapten er in het begin helemaal niks van!

theater voor kinderen

Ik wens nog meer theater voor kinderen! Ik werk zelf in het basisonderwijs en ik heb meerdere keren een voorstelling met kinderen mogen bekijken. Zo ben ik een keer naar een voorstelling geweest van: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Ik kende dit verhaal al van het boek en de verfilming. Nu was het omgetoverd tot een ontzettend leuk toneelstuk voor kinderen.

Met wie ga ik naar het theater?

Met meerdere mensen ga ik het liefst naar het theater. Zoals mijn vriend Jeffrey, met vrienden, of met mijn ouders. Het is echt een avondje uit. Sommige vrienden hebben hele nieuwe ideeën voor voorstellingen. Zo kan ik steeds meer kanten van theater ontdekken. Dat verveeld nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.