Blog | Het festivalseizoen is begonnen!

Festival

Festival

Lekker eten, dansjes doen en genieten van het mooie weer. Dit betekent dat het festival seizoen is begonnen. Yeah! Van het weekend ging men al los op Open Air en als je in de festival agenda’s kijkt op internet zie je dat er veel festivals in Nederland te vinden zijn, maar wist je ook dat er festivals zijn die theater tonen? Ik zet voor jou de leukste festivals op een rij.

DE VEELZIJDIGHEID OP OEROL

Oerol is misschien wel mijn favoriete festival. Midden in de natuur de mooiste voorstellingen met in het midden een gezellig festival hart. Het is niet alleen maar theater in Terschelling, ook vind je hier verdiepingsprogramma’s. Van eilandvertelling tot een Virtual Reality Lab, Oerol is heel divers! Er is zelfs voor de kinderen een leuk programma te zien. Laat je van 15 t/m 24 juni verrassen op dit prachtige eiland.

Festival
© Blik op Theater, Oerol 2015

LOWLANDS

Een heel populair festival is Lowlands. Lowlands is een begrip! Wist je dat hier ook aandacht wordt gegeven aan theater? Mega tof als je het mij vraagt. 17,18 en 18 augustus in Biddinghuizen kun je hier genieten van een leuk programma. Verschillden artiesten van Comedytrain, Eva Crutzen en Patrick Laureij laten hun grappen horen. Patrick is met zijn nieuwe show al bijna helemaal uitverkocht, dus het zijn echt niet de minste die hier op het toneel staan.

Kies eens een voorstelling zonder na te denken.

PARELTJES OP DE PARADE

Een bekender festival is de Parade. De Parade reist langs Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. In tentjes kun je de leukste én nieuwste theaterpareltjes zien. Daarnaast is het festivalterrein erg gezellig! Een leuke tip? Kies eens een voorstelling zonder na te denken. Laat je verrassen! Vorig jaar heb ik de persoonlijke voorstelling van Myra van der Lubbe gezien. Dit jaar ben ik heel benieuwd naar Toneelgroep Oostpool met Allemaal Mensen #5, Hugo Kennis, Jasper Gottlieb en Marius Gottlieb met De Worsten van Babel en Bos Theaterproducties met Marvellous – The Deleted Scenes.

Hoewel de schouwburgen vaak in de zomer gesloten zijn, hoef je het theater dus niet te missen. Met de festival vibe is het theater net even anders en daar heb ik ontzettend veel zin in! Kom maar door met die mooie pareltjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.