De favo voorstelling van Cheyenne

Codarts

“If everything is under control, you’re not going fast enough.”

In deze rubriek geven we gouden tips over inspirerende, leuke, maar vooral boeiende voorstellingen. Vandaag vertelt Cheyenne Boermans (22) over haar favoriete voorstelling. Cheyenne was er al vroeg bij. Op haar 15e deed zij mee met het Junior Songfestival en hoewel Ralf Mackenbach dit won, is Cheyenne doorgegaan. Ze studeert dit jaar af bij Codarts Muziektheater Rotterdam met haar eigen theatraal concert. Haar ultieme theatertip voor dit seizoen is…

VAN THEATERGROEP TOT OPLEIDING

Codarts
© Norbert Reijngoud

Als kind zat ik op accordeon- en dansles. Totdat ik opeens een auditie oproep voor de Musicalvereniging Oberon in Alkmaar zag en op de een of andere manier wilde ik daarvoor auditie doen. Ik was helemaal geen extrovert kind, maar ergens had ik de drang om op een podium te staan. Vanaf dat moment had ik maar één opleiding voor ogen. Ik wilde musical studeren op het conservatorium. Zo kon ik voor mijn werk in het theater staan en dit leek mij fantastisch. Volgend jaar juni studeer ik af aan Codarts Muziektheater Rotterdam. Een van de vereisten om af te studeren is het maken van een eigen theatraal concert. In dit theatraal concert onderzoek ik mijn eigen creativiteit.

Vanaf dat moment had ik maar één opleiding voor ogen.

HERINNERINGEN

Wat is de herinnering aan de eerste voorstelling die je ooit zag?

Dat was: “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?” Ik weet nog dat ik overweldigd was door alle spelers. In deze voorstelling speelde er ook kinderen mee. Ik herinner me dat ik daar naar keek en dacht: “Dit wil ik ook! Ik wil ook op dit podium staan. De mooiste herinneringen heb ik aan de musical Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat. Ik speelde in de eerste kindercast mee en ik heb de hele opbouw van de show meegemaakt. Vanaf het moment dat Freek werd gekozen als Joseph tot de laatste voorstelling in het Beatrixtheater. Ik heb zelfs de première mogen spelen. Sommige kinderen uit die kindercast kom ik wel eens tegen op school of in het theater. Dat is echt super leuk!

INSPIRATIEBRON

Er zijn verschillende voorstellingen die mij inspireren. Ik luister nu veel naar de muziek van Dear Evan Hansen. Dit is een musical die momenteel speelt op Broadway. Het is een show met super mooie muziek en een verhaallijn dat mij helemaal mee zuigt. Het is echt de moeite waard om hier naar te luisteren. Ik kan het erg waarderen als een voorstelling een bepaalde boodschap heeft. Thema’s met een maatschappelijke boodschap vind ik het meest interessant.

Het is echt de moeite waard om hier naar te luisteren.

Wat mis jij nog in het theater?

De pantomime zoals die traditioneel elk jaar in Engeland wordt opgevoerd. Hele generaties gaan daar gezamenlijk heen en genieten van deze komische voorstelling waar dans, zang en spel bij elkaar komt.

THEATERTIP VOOR DIT THEATERSEIZOEN

You’re the Top over het leven van Cole Porter. Ik heb het genoegen om daar mijn stage dit jaar te mogen vervullen. We starten met repeteren in december en het belooft fantastisch te worden.

© Omslagfoto: Peggy de Haan


Bedankt voor dit interview Cheyenne. Wij zijn erg benieuwd naar You’re the Top! 

2 gedachten over “De favo voorstelling van Cheyenne”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.