Blog | Met je kind naar het theater

neefje

theatertante

Zo rond je vijfentwintigste heb je vaak twee teams. Je vrienden die nog elke week gaan stappen en degene die al gesetteld zijn. Hier en daar duiken de eerste bolle buiken op en ik omring mij ook steeds meer met kleine kinderen. Mijn zussen hebben mij tante gemaakt en dat is het allerleukste wat er is. Je kiest er niet zelf voor om tante te worden, maar je kunt wel kiezen wat je met deze rol doet en ik werp mij dan ook graag op als de tante die altijd met veel plezier met ze op avontuur gaat, naar het theater bijvoorbeeld.. 

ZIJN EERSTE THEATERERVARING

Het was niet zo gek dus dat ik al vrij snel ging uitzoeken naar welke voorstelling ik kon gaan met m’n neefje. Het peuterconcert was een groot feest. Wat vond hij het leuk! Thomas de trein was heel bijzonder, omdat hij zijn ogen uitkeek in de grote zaal. Het is natuurlijk ook heel tof als je mee mag dansen aan het einde van de voorstelling. Nu hij op de basisschool zit, is de kinderboekenweek in het theater ook erg leuk. Er worden in de theaters echt interessante dingen ondernomen voor de allerkleinste.

VANAF JONGS AF AAN

Zelf ben ik als kind niet meegenomen naar het theater door mijn ouders. Het was voor hen een onbekend iets en dat is jammer. Het blijkt namelijk dat kinderen die vanaf jongs af aan leren wat theater inhoudt, later uit zichzelf ook graag naar het theater gaan. Het is net als een kunst in een museum, je moet het leren bewonderen en dat heeft tijd nodig. Hoe eerder, hoe beter.

MIJN TIPS

Je kunt met baby’s al naar de babyconcerten. Muziek herkennen kunnen zij als de beste! Voor peuters en kleuters is Dirk Scheele een echte aanrader. Met zijn gezellige liedjes en kleurrijke decor is een het heel gezellig. Janiek Vreeken speelt in een voorstelling, Dierendorpje, naar de kinderboeken van Kim-Lian van der Meij. Poppentheater is zo knap! Tot slot zou ik iedereen gewoon aanraden om naar jeugdtheater te gaan. Het is namelijk leuk voor jong én oud. Hoe oud was jij toen jij voor het eerst naar het theater ging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.