Blog | Ik ga meer nietsdoen

nietsdoen

Zoals ik al eerder heb verteld studeer ik ook nog en afgelopen weken waren weer lekker hectisch vol deadlines en tentamens. Sommige dagen zijn dan zo druk, dat ik amper kan nadenken voor mijn gevoel. Je rent van hot naar her en er lijken te weinig uren te zitten in een dag. Herkenbaar? Ik wil daar wat aan doen..

STAREN NAAR DE BLAUWE LUCHT

Ik kan mij namelijk niet herinneren wanneer ik voor het laatst echt helemaal niet heb gedaan. Dus geen televisieserie bingewatchen, niet mijn mail openen én zeker niet nutteloos WhatsAppen. Het zijn helaas juist allerlei dingen die je wel elk vrij momentje doet. Eventjes toch kijken wat er is gebeurd op Instagram en altijd op de hoogte blijven. We staren bijna nooit meer naar de blauwe lucht.

DRUK DRUK DRUK

Terwijl dat juist ervoor zorgt dat we geïnspireerd raken. We nieuwe dingen kunnen creëren en onze fantasie op hal kan slaan. We leven in een wereld waar alles snel-sneller-snelst moet en niks doen is alles behalve cool. Als ik even terugdenk aan de momenten waar mijn inspiratie het beste was, zijn dat juist de yogalessen en het moment op de dag dat ik een lang stuk fiets. Alleen met mijn gedachten ben ik creatief op mijn best.

MEER TIJD

Zo gebeurt het ook dat ik geen inspiratie heb voor een blogpost. Soms is het er gewoon niet, maar ik wel elke week wat publiceren. Ik geef mezelf de kans gewoon niet om echt wat nieuws te bedenken en ik denk dat in het theatervak dit ook gebeurd. Voorstellingen moeten in een paar weken, met maar een paar uur repetitie, in elkaar gezet worden. Dit terwijl de kans aanwezig is dat met iets meer tijd er veel creatievere voorstellingen op het toneel worden gezet.

IK ZIE WEL HOE HET LOOPT

Mijn overvolle agenda zorgt er ook voor dat ik minder geniet van de dingen die gepland staan.  Mijn conclusie is dus: minder doen. Ik ga minder plannen en meer kijken hoe het loopt. Een keer op het laatste moment een ticket in het theater kopen, omdat ik zin heb die avond naar het theater te gaan. Ik ga mijn hoofd meer ruimte geven om leuke content te bedenken, maar ook om soms gewoon echt even te relaxen. Iets minder de druk van moeten, meer van echt willen. Ik wil namelijk honderd procent genieten van wat ik doe, want alles is zo leuk. Dat ik dat vind is mijn struikelblok, maar tevens mijn geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.