Tips | De allerleukste voorstellingen in de voorjaarsvakantie

voorjaarsvakantie

In het noorden van het land zijn de eerste auto’s richting de piste, terwijl het zonnetje hier haar best doet om een vrolijke lach op onze snoetjes te toveren. Het is voorjaarsvakantie! Een heerlijke tijd voor kinderen, maar wat moet je als ouder nou allemaal doen? Het theater is altijd goed. Met mooi of slecht weer zijn hier de allerleukste voorstellingen te vinden. Kijk vooral ook even in mijn vorige lijstje met tips en omdat een week zo voorbij is, heb ik een lijstje voor jullie samengesteld..

MIJN VRIEND ZIJN LIEVELINGS DISNEY-FILM

De lievelings Disney-film van mijn vriend is Aladdin. Dus deze voorstelling kan zeker niet in dit lijstje ontbreken. De klassieker met onze grote blauwe vriend is nu in de theaters te zien en is leuk voor 6 jaar en ouder. Voor alle stoere jongens met grote dromen en alle meisjes die helemaal betoverd willen worden door de 1001-nacht. Theater Terra staat bekend om de prachtige kostuums en het decor ziet er in de trailer al veelbelovend uit!

DE HIT VOOR ELKE BASISSCHOOLLEERLING

Loop een willekeurige groep 5 in en dit boek zit zeker in één van de kastjes. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is een ware hit onder onze jonge vrienden. Ze zijn de winnaar van de Zapp Theaterprijs 2018 en de Zilver Krekel 2018. Ik geloof dat dit een waar spektakel gaat worden met vliegende limonade fonteinen, een marshmallow schieter en nog veel meer gekke fratsen.

VAN YOUTUBE NAAR HET THEATER

Ook de wat grotere kinderen hebben vakantie. Het kost wat moeite om ze achter hun telefoon weg te halen met YouTube als hun favoriete app, maar daar speelt Kaj Gorgels slim op in. Hij gaat gewoon in het theater staan! Zijn grappige typetjes komen ten tonele en wat is er leuker dan je favoriete YouTuber in het echt te bewonderen? Hij heeft het over het dilemma van de eind twintigers, dus het is voor een grote groep heel herkenbaar!

HET CREATIEVE KIND

Niemand hoeft zich te vervelen in de voorjaarsvakantie. Je kunt natuurlijk ook een stapel oude kleding aan je kinderen geven. Ze zijn veel creatiever dan je denkt! Als je jong bent, sta je nog open voor alles. Naarmate we ouder worden, zijn we ons steeds bewuster en slaat de onzekerheid toe. Laat daarom het jonge kind nog lekker spelen. Op avontuur gaan. In het theater, maar ook daarbuiten. Niks is te gek en alles is mogelijk. Als je maar durft te dromen.


© Omslagfoto: Jack Moreh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.