Blog | Carnaval in het theater

Carnaval

In het zuiden van het land dost iedereen zich enorm uit. Van sexy Catwoman tot een charmante prins. Alles is mogelijk en het laat zien dat verkleedfeestjes ook leuk zijn voor volwassenen. Nu ben ik een meisje uit de randstad en ben ik deze capriolen niet gewend, maar één keer per jaar hebben wij hier ook zo’n verkleedfeestje. Het hele dorp staat dan op z’n kop! In het theater gebeurt dit vele malen vaker. Vandaar dat ik in deze blog mij ga focussen op de tofste kostuums. Een feestje voor jong en oud…

EEN KOSTUUM MET LAMPJES

Als je de kostuums van Marvellous ziet, die van Bos Theaterproducties, dan ben ik onder de indruk van de grote persoon met veel lichtjes. Ik hou hiervan. Lampjes hebben iets magisch en kleurtjes nemen mij mee naar een fantasiewereld. Door de lengte is het absurd, maar toch straalt dit kostuum iets liefs uit. De voorstelling zal moeten uitwijzen of dit daadwerkelijk zo is. Wie kan mij meer vertellen over dit personage?

HET MEISJE-MEISJE IN MIJ

Ik heb een zwak voor prinsessenjurken. Noem mij maar een typisch meisje-meisje. De magie van zo’n oud zwierig kleed is fantastisch. Mijn hart maakt ook een sprongetje dat Anastasia vanaf september weer te zien is. Als je de foto’s bekijkt, zie je de ouderwetse volumineuze jurken weer voorbij komen. Soms lijkt het mij leuk om één dagje terug te gaan in de tijd. Gewoon even weten hoe het is. Om te leven met zulke zware stof om je heen en dat te ervaren. Zelf kunnen beslissen of het een droom is of een nachtmerrie is!

EEN PRACHTIG VAK

Ik kan zo nog wel even doorgaan en een ellenlange lijst voor je maken. Kostuumontwerp is wat mij betreft een heel belangrijk onderdeel in het theater. Het hoeft niet zo groots te zijn als bovengenoemd, ook de styling en het juist perfect passend maken in het plaatje zorgt voor een totaalbeleving. Je kunt zoveel zeggen met een outfit. Laat het zien!


© omslagfoto: “ons” dorpsfeestje. Samen met m’n lieve vriendin Hoey Yin Kam. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.