Blog | Met vriendinnen naar het theater

Vanaf jongs af aan wordt ons aangeleerd om vrienden te maken. Voor de één is dit makkelijker dan voor de ander, maar als je dan eenmaal zo’n onvoorwaardelijke vriendschap hebt gesloten, dan is het natuurlijk hartstikke leuk om deze dag te vieren. In 2011 heeft weekblad Flair elke derde zaterdag van maart omgedoopt tot vriendinnendag. Dit is aanstaande zaterdag en daarom hebben we hier een lijstje met de leukste theatervoorstellingen die je kunt bezoeken met vriendinnen in verschillende leeftijdscategorieën…

VRIENDSCHAP OP DE BASISSCHOOL

Jongens en meisjes gaan beide anders met elkaar om. Soms is een goedbedoelde stomp nodig om even je punt duidelijk te maken. Ik praat dit niet goed, maar het is gewoon zoals het gaat met kinderen. Het is hun manier om te leren samenwerken. Deze manier heeft Theater Sonnevanck belicht in hun voorstelling: Ka-Blamm. Ze noemen het zelf: “Stoeien voor gevorderden.”. Leuk en leerzaam voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

TIENERS

Zodra je op de middelbare school zit begin je bewuster te worden van de hokjesgeest. Als het namelijk niet past, val je erbuiten. Daarnaast zijn de verwachtingen tegenwoordig torenhoog en is het belangrijk dat jongeren leren daarover te praten. In het Hol van de Leeuw van DOX i.s.m. Black Sheep Can Fly laten ze met vlotte humor en rap deze thema’s aanbod komen. Een uitje voor echte BFF’s, want met je beste vriendin praat je natuurlijk over alles.

TWINTIGERS

Menig scholier heeft het op z’n leeslijst gehad. ‘Turks Fruit’, een verhaal over een lifter en een kunstenaar. Vol met passie. Hoe zetten ze dit gewaagde verhaal op de planken? De voorstelling krijgt goede recensies en is een combinatie van verfijnd spel met een mooie teksten. Liefde, liefde, en nog eens liefde! Daar kunnen we toch geen genoeg van krijgen?

DERTIGERS

Soms wil je even niet nadenken. Gewoon luisteren en gieren van het lachen. Dat komt vast goed bij Fred van Leer. Met zijn befaamde uitspraak: “Het feit dat je de jurk past, wil nog niet zeggen dat het je maat is.”, weet je zeker dat je met een kenner te maken hebt. Kleed je opperbest, neem een wijntje en kijk de show met een knipoog. Op het eind beslis je natuurlijk helemaal zelf waar jij je goed in voelt. Een echte vriendinnenavond, gewoon omdat het kan.


Het maakt niet uit hoe oud je bent. Vriendschap mag je vieren én als er dan een dag voor is, zou ik hem lekker gebruiken. Hup, op naar het theater! Welke voorstelling kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.