De favo voorstelling van Mylène d’Anjou

Blik op

“If it doesn’t scare you, it’s not worth doing.”

In deze rubriek geven we gouden tips over inspirerende, leuke, maar vooral boeiende voorstellingen. De eerste die over haar favoriete voorstelling iets vertelt is Mylène d’Anjou. Mylène ken je misschien wel van Grease, waar zij de rol van Miss Lynch vertolkte. Ook is zij een gezicht van het humoristische programma “Komt een man bij de dokter”. “Theatergroep Wiedus” was de allereerste voorstelling die Mylène ooit zag en dit voelde als pure magie. Zoals Mylène zelf zegt: “Ik had wat meegemaakt en kwam betoverd weer buiten.”

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben een self made cabaretière-slash-zangeres-slash actrice. Ik ben inmiddels 51 en sta al vanaf mijn 20e op het toneel. Vanaf mijn 18e heb ik een aantal verwoede pogingen gedaan om bij de toneelscholen en kleinkunst aangenomen te worden maar dat is destijds niet gelukt. Daar was ik erg droevig onder maar ik heb toen toch besloten om alles op alles te zetten en te proberen -via lessen en workshops- om bij producties terecht te komen. Dat is gelukt. Via amateur en semi amateur voorstellingen ben ik uiteindelijk in het ‘echte’ circuit beland en vanaf mijn 29e heb ik het ook aangedurfd om eigen cabaret voorstellingen te maken.

Ik ben er niet echt ingerold, ik heb mijn positie afgedwongen. Met bloed zweet en tranen.

interview
© Jaap Reedijk

Hoe ben je het theater ingerold?

Ik ben er niet echt ingerold, ik heb mijn positie afgedwongen. Met bloed zweet en tranen. Ik ben door de jaren heen heel vaak afgewezen maar heb inmiddels mijn sporen verdiend doordat ik toch her en der heb kunnen laten zien dat ik goed ben in wat ik doe en dat ik echt wel wat kan!

doorzettingsvermogen

Zo zie je maar dat je niet altijd een opleiding nodig hebt. Een portie doorzettingsvermogen is soms veel belangrijker. Welke voorstelling houdt je momenteel bezig?

Op dit moment ben ik samen met Lieneke Le Roux aan het schrijven aan onze eerste cabareteske voorstelling samen; ‘Le Roux & d’Anjou met ‘echte liefde’. Heel erg spannend. We gaan in februari 2018 touren…..

Welke voorstelling is jouw favoriete voorstelling aller tijden?

Het is moeilijk om te moeten kiezen. ‘August; Osage County’ vond ik prachtig, maar ‘Ten liefde’ (een lunchvoorstelling) staat ook nog steeds op m’n netvlies. Net als ‘Tergend langzaam wakker worden’ van Adelheid Roosen en George Groot. Mijn favoriete genre is muziek theater. Ik hou erg van de combinatie van verschillende disciplines. Toneel vind ik prachtig, maar alles wordt mooier en gelaagder als er muziek bij komt kijken.

Letterlijk een lach en een traan vind ik het belangrijkst.

enthousiaste mensen

Welke thema’s in voorstellingen vind je het meest interessant?

Ik heb geen thema’s, maar ik vind het een must dat je als publiek geraakt wordt. Dat kan op een humoristische manier maar ook op een serieuze. Letterlijk een lach en een traan vind ik het belangrijkst.

Wat is je fijnste herinnering aan een voorstelling van jezelf?

interview
© Bokkie Vink

Dat is niet 1 moment of 1 herinnering. Het mooiste vind ik altijd enthousiaste mensen na afloop. Als je nog wat gaat drinken in de foyer en mensen zijn zichtbaar geraakt en blij verrast, dan is dat het mooiste cadeau dat je kunt krijgen. Spelen op het toneel voor een publiek brengt een enorme energie boost bij mij teweeg. Het blijft eng om te doen maar het is heerlijk om op te gaan met het gevoel dat je een paar goeie grappen en mooie liedjes hebt die je de zaal in gaat knallen. Ik heb altijd het gevoel dat ik m’n bloed ‘hoor’ stromen zodra ik in het licht sta. Als een avond soms stroef verloopt en het klikt niet tussen jou en het publiek, dan is dat vreselijk. Maar als het dan de volgende avond weer goed mag gaan, dan geeft dat een enorme kick! Alsof je superwoman bent!

passie voor toneel

Wat mis je nog in het theater?

Bij sommige theaters ontbreekt het aan passie voor het toneel. Zoals ik al zei toneel/zang/dans is wat mij betreft pure magie, het lijkt wel of sommige directeuren/managers dat zijn vergeten….

Welke voorstelling moeten we dit theaterseizoen gaan bekijken? 

Le Roux & d’Anjou natuurlijk! Ik ben zelf nieuwsgierig naar ‘De Vreemden’ van Theater Rotterdam en ‘The Curious Incident of the Dog in the Night-Time’ een voorstelling die vanuit Londen naar Carré is gehaald.


Bedankt voor dit interview Mylène. De passie die jij laat zien over het vak, zorgt ervoor dat ik mega nieuwsgierig wordt naar alle voorstellingen. Het is een enorme kracht. Ik kom graag kijken bij de nieuwe voorstelling van Lieneke en jou!

© De foto is gemaakt door: Piek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.