BLOG | Een magische theatervoorstelling

slagwerkgroep

Zaterdag 6 januari bezocht ik, Nadine, de slagwerkvoorstelling BAM! van Percossa. Met het oog op dat het een zeer muzikale voorstelling zou worden, nodigde ik mijn vriend – die niet echt een theaterliefhebber is, maar wel erg van muziek houdt – uit om met me mee te gaan.

Met huis-tuin-en-keukenslagwerk

slagwerkgroep
Samen in de foyer bij slagwerkgroep Percossa

Ik liet hem de trailer zien en gelukkig werd hij erg enthousiast en wilde hij graag met me mee. Bij binnenkomst heerste er al een gezellige drukte in de foyer en namen we nog even plaats voordat de voorstelling begon. Ondertussen zagen we dat er een grote kist klaar stond waar men de gekste dingen in deed, ook wel (huis- tuin-en-keuken-) slagwerk genoemd.

Ik liet hem de trailer zien en gelukkig werd hij erg enthousiast

Over de magie van theater gesproken

Vanaf het eerste moment knalden de slagwerkers van Percossa (verkozen tot beste slagwerkgroep van de Benelux 2017) met de deur in huis en wisten ze ons mee te nemen in hun unieke wereld. Een stukje sympathie werd gecreëerd en eigenlijk hadden ze de harten al van het publiek al veroverd. Niet alleen wisten ze een spetterende, humoristische muziekvoorstelling neer te zetten, ze brachten typetjes tot leven, maakten bijpassende choreografieën, zochten interactie met de zaal en maakten gezamenlijk muziek op de meest bizarre instrumenten (waaronder het huis-tuin-en-keukenslagwerk van het publiek). De magie van het theater werd duidelijk voelbaar!

Jeetje wat een show, je krijgt wel echt waar voor je geld. Ik vraag me af hoe lang die gasten hierop geoefend hebben.

Slagwerkgroep Percossa laat je non-stop genieten

Na het zien van deze voorstelling, besefte ik me weer waarom ik destijds zo verliefd ben geraakt op theater. Dit is een show waarbij je bijna non-stop kunt genieten van het muzikale talent van deze slagwerkgroep. Je bevindt je ruim anderhalf uur in een andere wereld. Ook mijn vriend kwam met een grote glimlach de zaal uitgelopen. “Jeetje wat een show, je krijgt wel echt waar voor je geld. Ik vraag me af hoe lang die gasten hierop geoefend hebben.” Opnieuw is ons doel behaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.