De favo voorstelling van Claudia Lucassen

In deze rubriek geven we gouden tips over inspirerende, leuke, maar vooral boeiende voorstellingen. Vandaag vertelt Claudia Lucassen (27) over haar favoriete voorstelling. Claudia: “Vroeger altijd al een crush op gehad en inmiddels heeft mijn verliefdheid plaats gemaakt voor diepe bewondering. Die man kan alles.”

VAN FIGURANT TOT ACTRICE

BAM
©Rosemarijn van Hoof

Mijn zus volgde theaterlessen bij Inns Blau (toen heette dat volgens mij: Haagweg 4) in Leiden. Ik speelde toen altijd met het dochtertje van haar docent. Op een dag mocht ik figureren tijdens een les en op dat moment was ik verkocht. Na die lessen kwam ik bij Rabarber terecht (helaas lag de moderne dans me niet zo…) en heb ik cursussen gevolgd bij het Nationale Toneel. Nog steeds ga ik regelmatig naar theater en probeer ik daar zoveel mogelijk mensen in mee te trekken. Het doel van mijn toneelgroep BAM! is dan ook: jongeren ervan overtuigen dat theater leuk en hip kan zijn.

Een goede timing en stemvirtuositeit van de spelers zijn cruciaal.

HET MOET WEL TOEGANKELIJK BLIJVEN

Binnenkort vervul ik een rol in Voorjaarsontwaken (1906) van Frank Wedekind. Geregisseerd door Jochem van Rijsingen. Deze zal 19 t/m 23 juni op de planken verschijnen en daar heb ik heel veel zin in. De laatste voorstelling die ik zag was Gidsland van Mug met de Gouden Tand. Heel scherp gespeeld en bovenal hilarisch. Ik vind dat je in een goede voorstelling verschillende elementen terugziet. Een goede timing en stemvirtuositeit van de spelers zijn cruciaal. Daarnaast vind ik abstractie leuk, maar het moet wel toegankelijk blijven. Theater waarbij te ver en lang gezocht moet worden naar een betekenis of moraal vind ik een beetje aanstellerig. Humor, dat is ook onmisbaar in een voorstelling.

HERMAN IN EEN BAKJE GEITENKWARK

BAM!

Mijn tips voor komend theaterseizoen zijn Gidsland van Mug met de Gouden Tand, Herman in een bakje Geitenkwark (met al hun voorstellingen) en Julius Caesar & Al mijn Zonen en Voorjaarsontwaken door Toneelgroep BAM! uiteraard! Binnenkort ga ik naar de theatervoorstelling Innenschau van Jakop Ahlbom. ‘Horror’ van hem was ook fantastisch. De beste voorstelling aller tijden is Medea van Toneelgroep Amsterdam. Het decor, de emotie, vooral de getalenteerde hoofdrolspeelster Marieke Heebink… enerverend, duister en humoristisch. Het is compleet.

Het decor, de emotie, vooral de getalenteerde hoofdrolspeelster Marieke Heebink… enerverend, duister en humoristisch. Het is compleet.

CRUSH

De subsidie wordt steeds minder, waardoor voorstellingen steeds duurder worden (evenals het maken ervan) en dat is zonde. Theater moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het kan zo mooi, leuk en inspirerend zijn. Over leuk gesproken, voor mijn favoriete acteur ga ik toch de grens over: Leonardo Dicaprio! Vroeger altijd al een crush op gehad en inmiddels heeft mijn verliefdheid plaats gemaakt voor diepe bewondering. Die man kan alles. En alles doet hij perfect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.