BLOG | Lotte’s eerste voorspeelavond!

Blik op Theater wil de veelzijdigheid van theater laten zien. Elke maand zal Lotte Kuijt (18) daarom vertellen over haar avonturen op de MBO Theaterschool in Rotterdam. Vandaag vertelt Lotte over de voorspeelavond. Hoe heeft zij haar eerste optreden ervaren?  

DE EERSTE KEER

Vorige week dinsdag heb ik mijn eerste optreden op school gehad. De voorspeelavond. Tijdens de voorspeelavond mochten alle eerste jaars artiesten namelijk laten zien wat ze zelf hadden gemaakt. Je mocht in een groepje, maar ook alleen. De eerste jaars technici hebben de avond verzorgd. Zij hebben alles achter de schermen geregeld, zoals: licht, geluid en een stagemanager.

voorspeelavond

Ik zei voor de grap: “Je mag hier blijven als je live piano gaat spelen in ons stukje!”

wat een geluk

We begonnen tien weken geleden met de voorbereidingen. Ik wist al vrij snel wat ik wilde gaan maken, namelijk een dans en monoloog met mijn verhaal. Daarom heb ik mensen die het leuk vonden om mij te helpen erbij gezocht. Ik ging samenwerken met mijn klasgenoten Myrthe en Henk Jaap. Op het moment dat we bezig waren met oefenen, was Twan aan het pianospelen. Ik zei voor de grap: “Je mag hier blijven als je live piano gaat spelen in ons stukje!” en tot mijn verbazing vond hij dat een leuk idee. Zo gezegd zo gedaan. Ons groepje was compleet.

na de montageweek komt de voorstelling

voorspeelavondWe hebben elke week minimaal één keer geoefend en twee weken voor ons optreden kwamen er twee coaches bij. Dat waren meiden, Ilja en Elise, uit het tweede jaar artiest die ons gingen helpen. Onze coaches hebben nog een paar tips gegeven en toen was het stukje zo goed als af. Voor de voorstelling hadden we eerst de montage. De montage was onder leiding van Jacqueline Boot. Met mijn eigen stukje waren we binnen tien minuten klaar, maar de hele montage duurde anderhalve dag! Zowel de maandag als dinsdagochtend. Dinsdagmiddag speelde we de eerste voorstelling voor alle mensen van school en dit ging gelukkig al super goed! Het was onwijs leuk om te doen en ik kreeg hele leuke reacties van andere leerlingen van de school en van docenten.

Met mijn eigen stukje waren we binnen tien minuten klaar, maar de hele montage duurde anderhalve dag!

ik wil weer!

Na de eerste voorstelling hebben we met z’n alle roti gegeten op school. Dat was een goed moment om echt goed kennis te maken met de mensen van de techniek opleiding. Dit zijn echt super leuke mensen! Na de roti hebben wij ons nog even voorbereid. Het moment was daar! De voorspeelavond voor de ouders. Het ging wederom super goed. Zowel mijn ouders als mijn broer waren trots. Het was onwijs leuk! Ik heb enorm genoten van het hele proces en het was heel leuk om met z’n allen deze voorspeelavond te maken.


In de volgende blog vertelt Lotte meer over haar avonturen op de MBO Theaterschool. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.