BLOG | Als een platzak naar het theater gaan

geld

Er zijn momenten dat ik elk dubbeltje moet omdraaien en er zijn momenten dat ik met een gerust hart m’n bankrekening bekijk. Wanneer het eerste moment zich voordoet ga je als eerste besparen op luxe producten. Even geen nieuwe schoenen, duur etentje of kappersbezoek. Het theater echter bezoek ik juist graag op het moment dat ik weinig geld heb. Het is namelijk pure ontspanning en het maakt het elke euro meer dan waard. Soms hoef je er maar tien te sparen om iets te bewonderen..

PURE ONTSPANNING

Allereerst wil ik nog even benadrukken waarom ik mijn geld dan uitgeef aan een theaterkaartje. Het is namelijk niet zo dat het mijn eerste levensbehoefte is. Het is namelijk geen eten, warmte of liefde. Echter is het wel pure ontspanning en dat is iets wat ik heel belangrijk vind. Daarnaast zorgt het ervoor dat ik samen met iemand een leuke avond heb waar ik nog dagen van kan nagenieten. Dat maakt het voor mij het dubbel en dwars waard.

KLEIN THEATER MET MOOIE PRODUCTIES

Amsterdam is een plaats die vele theaters rijk is en hoewel bijna iedereen de Stadsschouwburg Amsterdam van naam kent, zijn er ook wat kleinere onbekendere theaters in onze hoofdstad. Frascati is een kleiner theater en haalt de parels van over de hele wereld naar het podium. Vaak zijn dit kleinere producties, hierdoor kosten de kaarten minder. Zo speelt momenteel Zonder Toestemming van De Theatertroep voor €11,50. Koop je kaartje wel online om van het voordeel te genieten, aan de kassa zijn ze twee euro duurder.

SPRINtPAS

In sommige theaters kun je als jongeren last-minute korting krijgen. Zo zijn er theaters waar je een half uur voor aanvang voor 50% korting naar de voorstelling mag gaan. Er is een risico dat het uitverkocht is, maar de korting is het gokje waard toch? Ik vind het een goede manier om de zaal toch vol te krijgen. Het is uiteindelijk voor iedereen het leukst als er veel bezoekers in de zaal zitten. Bij Carré krijg je met een CJP pas een kaartje die 40% goedkoper is dan het origineel.

ACHTERAF BETALEN

theaterEr zijn theaters die een voorstelling aanbieden waar je achteraf kunt betalen. Jij mag dan kiezen wat je het waard vond. Dit is uiteraard leuk, omdat je dan achter het bedrag kan staan. In plaats van achteraf betalen kun je natuurlijk ook van te voren sparen voor een theaterkaartje. Zo hoef je nooit te denken: “Had ik nu maar geld voor die vette voorstelling!”. Het is ook een goed voornemen voor mij, want het is mij ook wel eens overkomen. En geloof mij, dat vind ik eeuwig zonde. Als ik echt een platzak ben, geniet ik van de mooie herinneringen en fantaseer ik over nieuwe voorstellingen die vanzelf weer kan bewonderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.