BLOG | Het einde van MBO Artiest

Zoals je misschien wel hebt gemerkt ben ik de laatste tijd wat minder artikelen aan het schrijven. Dit heb ik laatst al uitgelegd in dit artikel, maar toch wil ik jullie laten weten dat we achter de schermen hard bezig zijn om Blik op Theater nog leuker en beter te maken. Soms denk je het allen te weten, maar is het sleutelwoord gewoon “praten” en dat is wat ik de afgelopen periode gedaan heb..

PERSOONLIJK

Hoewel Blik op Theater helemaal mijn ding is, merk ik toch dat ik het lastig vind om het persoonlijk te maken. Ik ben best open, maar in mijn ogen is veel niet geschikt om te combineren. Zeker niet met een website over theater. Toch blijken mijn veronderstellingen niet helemaal overeen te komen met wat jullie willen lezen. Jullie houden van persoonlijkheid! Dit is dus iets wat ik de komende periode meer zal doen en ik begin er nu mee door dit artikel te schrijven.

WERKEN EN STUDEREN

Naast Blik op Theater studeer ik Media, Informatie en Communicatie in deeltijd. Dit is iets wat ik helemaal niet wilde delen, maar aangezien ik studeren gewoon hartstikke leuk vind en ik met de opleiding juist heb ontdekt wat nou echt de wensen en behoeften van jullie zijn, besef ik mij dat ik dit juist kan vertellen. Ik studeer en werk. Een pittige combinatie en sommige weken zijn voor mij loodzwaar en dan vind ik het lastig om alle ballen hoog te houden. Hierdoor verschijnen er de laatste tijd ook minder items online.

MBOHET EINDE VAN MBO ARtIEST

Theater is en blijft mijn uitlaatklep en daarom zal ik met liefde hierover schrijven en hoewel ik deze blog niet te lang wilde maken, wil ik toch even inhaken op een recente ontwikkeling in theaterland. Op verzoek van minister Ingrid van Engelshoven is er vandaag een rapport uitgebracht. Een rapport die vertelt dat de opleidingen Artiest zouden moeten stoppen.

SAY WHAT?!

Wacht even… stoppen? Volgens de commissie Macrodoelmatigheid MBO  zouden de creatieve vaardigheden rechtvaardigen geen zelfstandige opleiding moeten zijn. Het zou moeten vallen onder een andere MBO opleidingen. Ik ben het hier niet mee eens en met m’n diploma MBO Artiest op zak, wil ik met heel mijn hart het voor deze opleiding opnemen.

DE BASIS

Ik gun iedereen een MBO Artiest opleiding. Het is mijn basis geweest en het heeft mij gebracht waar ik nu sta. Het is niet dat de Artiest opleiding gegarandeerd een baan geeft, maar het geeft je wel een bodem. Deze zul je in je latere leven vaak hard nodig hebben. Het is mijn plek waar ik keihard onderuit ben gegaan, heb gelachen en mezelf heb uitgevonden. Ik heb daar geleerd wie ik ben.

Dus lieve mensen van CCMBO, besef alsjeblieft wat jullie weggooien. Het is voor velen een opleiding van goud.


Wat vinden jullie van dit advies?

Eén gedachte over “BLOG | Het einde van MBO Artiest”

  1. Wat vervelend om dat te horen. Wij hebben juist zoveel talent in ons kleine landje wat absoluut niet verloren mag gaan. Ik ben blij dat jij hierin je passie hebt kunnen ontwikkelen tot deze blog en een uitdaging hebt gevonden of juist nog je droombaan mee gaat vinden. Succes en geef nooit op… maar blijf geloven in jezelf. 🍀😘😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.