De favo voorstelling van Lotte Kuijt

theater

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!*

In deze rubriek geven we gouden tips over inspirerende, leuke, maar vooral boeiende voorstellingen. Vandaag vertelt Lotte Kuijt (18) over haar favoriete voorstelling. Lotte schrijft één keer in de maand over haar avonturen over de MBO Theaterschool, maar deze keer vertelt zij meer over theatervoorstellingen.. 

MIJN EERSTE HERINNERING

theater
© Joris van Bennekom

De eerste voorstelling die ik ooit heb gezien, was Nijntje toen ik twee jaar oud was. Heel vaak! De leukste herinnering van die voorstelling is de beer van Nijntje die onder mijn stoel lag. Toen mocht ik de beer terug geven aan Nijntje. Op het moment dat ik de beer teruggaf aan Nijntje, Eva Poppink, vroeg ze hoe ik heette. Voor de duidelijkheid ik was twee. Mijn antwoord was: “Baby!”

De voorstelling die mij het meest heeft geïnspireerd is Mathilda. Dit was in Londen. Het was de eerste musical die ik in Londen heb gezien en het was echt geweldig. Tijdens de eerste tien minuten heb ik met mijn mond open gekeken. Die kinderen daar waren zo onwijs goed, maar ook de volwassenen. Het plaatje klopte gewoon helemaal. Ik vond het zelfs zo goed dat ik er later nog een keer heen ben geweest.

Mijn antwoord was: “Baby!”

VAN GROOT DRAMA TOT KLEINSCHALIGE THEATERVOORSTELLINGEN

Muziektheater is mijn favoriete genre, maar de thema’s die ik het meest interessant vind in voorstellingen is heel verschillend. Ik kan genieten van groot drama, maar ook van kleinschalige theatervoorstellingen. Wat mij minder interesseert is cabaret en mime. Ik zie zo ontzettend veel theater en dit komt misschien ook wel omdat het met de paplepel is ingegoten. Ik vind dat alle mensen een keer naar het theater moeten gaan. Het is zo bijzonder! Zelf ga ik het liefst met mijn vader naar het theater. Absoluut! We gaan al vanaf dat ik twee ben samen en evalueren dan in de auto, onderweg naar huis, wat we hebben gezien en wat we ervan vonden.

Ik zie zo ontzettend veel theater en dit komt misschien ook wel omdat het met de paplepel is ingegoten.

MIJN EIGEN STUK

Een voorstelling waaraan ik zelf heb meegewerkt en wat ik heel bijzonder vond is Zaans Vuur. Theun Plantinga deed ook mee! Dat vond ik zo’n leuk project. Met honderdvijftig man op het podium staan en ik mocht het openen. Daarna mocht ik met een kinderleger over het podium rennen. Dat vond ik wel heel cool!

Ik leer momenteel acteren op de MBO Theaterschool, maar ik schrijf ook. Mijn eigen stuk “Opa, je mag gaan” is laatst gespeeld in Friesland! Er waren twee stukken samengevoegd. De ander was: “Is dat een kapstok” van Esther Gerritsen. De voorstelling vond ik heel leuk. Ik heb veel gelachen. Met name om de scènes van Esther Gerritsen. Deze vond ik heel grappig en natuurlijk is het onwijs leuk om mijn eigen stuk te zien.

theater
© Bruun Kuijt

De voorstelling die je dit seizoen moet zien? Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Dat is echt een ode aan Annie M.G. Schmidt. En het is ook nog eens geweldig gespeeld! Ga daarheen!


* Pippi Langkous.
© Majanka Fröhlich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.