PARTY | 25 vragen aan Nadine

vijfentwintig

Nadine is onlangs het feestvarken geweest en 25 jaar oud geworden! Een mooi moment om even stil te staan bij wie zij eigenlijk is en wat haar drijfveren zijn. Speciaal voor Blik op Theater heeft Nadine vijfentwintig vragen beantwoord. Meet Nadine!

droom als danseres

vijfentwintig

Wie ben je?
Ik ben Nadine Kokkelkoren, 25 jaar oud en samen met mijn vriend woon ik in Amstelveen.

Waar kom je vandaan?
Castricum, een dorpje vlakbij Alkmaar.

Wat eet je graag?
Ovenschotels, daar ben ik dol op!

Hoe blijf jij in shape?
Momenteel volg ik boxing workout lessen en ga ik af en toe banen zwemmen, maar ik ben weer op zoek naar een dansschool om lekker te kunnen dansen!

Waar droomde je als kind van?
Ik wilde graag danseres worden. Het leek mij fantastisch om in musicals mee te mogen spelen. Daarnaast wilde ik graag een gezinnetje stichten.

Heb je zelf weleens op toneel gestaan?

Ja, zeker. Vrij regelmatig zelfs. Vanaf mijn zesde danste ik bij diverse dansscholen in Castricum en omstreken. Daarnaast zong ik bij het plaatselijke zangkoor Mucicstar en Vanaf 2011 ben ik bij de Alkmaar musicalvereniging Oberon Theaterproducties terecht gekomen. Net als Dorine en Cheyenne! Hier heb ik in zes musicals meegespeeld.

KUNST & ECONOMIE

Wat heb je gestudeerd?
Kunst & Economie in de richting van Theatermanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Wat zou je opnieuw willen doen uit je studententijd?
Minder werken en meer genieten en avondjes uit organiseren, hoewel het werken me juist dus ook wel weer gebracht heeft tot waar ik nu ben.

Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Dat is een opeenstapeling van gebeurtenissen geweest en keuzes die ik heb gemaakt. Ik denk dat al mijn ervaringen mij hebben gebracht tot waar ik nu ben en daar is niet een gebeurtenis bepalend voor geweest.

onder de indruk

Dat was echt een waanzinnige eerste kennismaking met theater.

Wat is de eerste voorstelling die je ooit gezien hebt?
Ik denk The Sound of Music. Dat was een uitje met het gezin in Koninklijk Theater Carré in 2002. Op dat moment was ik ongeveer 10 jaar oud! Ik kwam in zo’n prachtig theater terecht en het was een zeer indrukwekkende familiemusical. Dat was echt een waanzinnige eerste kennismaking met theater.

Wat is je lievelingsvoorstelling?
Pff lastige vraag, ik heb zoveel moois gezien inmiddels, maar ik denk dat ik dan toch voor The Sound of Music of Rent ga. Beide musicals met een verhaal en prachtige muziek. Het is ook een beetje sentiment. Horror van Jakop Ahlbom vond ik overigens ook echt te gek!

Welk boek zou je ons aanraden?
‘Je bent wie je wordt’ van Salem Samhoud en Ilse Nelemans. Zij beschrijven een heel mooi stappenplan om doelen voor jezelf op te stellen en uit te stippelen hoe je daar vervolgens kunt komen.

levenslessen

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd?vijfentwintig
Niet te streng voor mezelf zijn en zoveel mogelijk te genieten van het hier en nu zonder al te veel plannen voor de toekomst te willen maken.

Van wie heb je die geleerd?
Een van mijn docenten op de HKU.

Iedereen verwacht elkaar altijd te pakken kunnen krijgen of na het sturen van een bericht als het even kan binnen 10 minuten een reactie te hebben.

Waar verbaas jij je wel eens over?
In de tijd van nu, verbaas ik me vooral over het continue bereikbaar “moeten” zijn van de mensen. Dit komt vooral door de mobiele telefoons en alle mogelijkheden die daaruit voort gekomen zijn. Iedereen verwacht elkaar altijd te pakken kunnen krijgen of na het sturen van een bericht als het even kan binnen 10 minuten een reactie te hebben. Dat is iets waar ik me echt wel over verbaas.

Wat is het leukste dat je deze week hebt gedaan?
Samen met een vriendin, die eigenlijk nooit echt naar theater gaat, naar de première van From Sammy With Love. Dit is overigens ook een erg mooie voorstelling! Subtiel, maar toch energiek. Traditioneel, maar tegelijkertijd ook weer perfect passend in deze tijd. Het was een mooie en ontroerende voorstelling. De vriendin die ik meenam vond het ook prachtig en keek natuurlijk haar ogen uit bij het mogen bijwonen van een première.

Waar kan ik jou voor wakker maken?
Voor een goed gesprek, de zon en gezelligheid!

theater in de toekomst

Hoe denk je dat theater er in de toekomst uitziet?
Ik denk dat de vorm van theater nog wel redelijk traditioneel zal blijven en dat er vooral inhoudelijk geëxperimenteerd zal worden met voorstellingen. Daarnaast denk ik dat er voor theaterinstellingen meerdere samenwerkingsverbanden zullen ontstaan met omliggende organisaties, omdat ik denk dat het belangrijk is dat theaterinstellingen meer zelfvoorzienend zijn en minder afhankelijk van subsidies.

Elke dag is anders en door de verschillende shows die ik zie, krijg ik de kans om de wereld vanuit een ander perspectief te zien.

Wat is er bijzonder aan je werk in het theater?  
Elke dag is anders en door de verschillende shows die ik zie, krijg ik de kans om de wereld vanuit een ander perspectief te zien. Soms wordt je met je neus op de feiten gebracht en zet iets je enorm aan het denken, terwijl je op andere momenten kunt ontsnappen aan de werkelijkheid en weg kunt dromen bij een heerlijk feelgood-verhaal.

Dromen van Nadine

Dit avontuur alleen al was zo gaaf!

Is er iets wat je graag over zou willen doen?
Mijn Reis naar Londen van een aantal jaar geleden. Tijdens een tussenjaar van de HKU ben ik enkele dagen naar London gereisd om op zoek te gaan naar een mogelijke stageplek voor het volgende jaar. Ik had een hostel geboekt en ging daar in mijn eentje naartoe. Met een mapje vol CV’s en visitekaartjes ben ik daar alle musicaltheaters afgegaan en heb ik mezelf voorgesteld. Helaas is er uiteindelijk niets uit gekomen, maar dit avontuur alleen al was zo gaaf! Natuurlijk ben ik in Londen ook nog een aantal shows gaan bekijken.

Wat wil je graag nog bereiken?
Het lijkt me fanatisch om een eigen bedrijfje draaiende te houden en daar zelf ook nog ervaringen uit op kunnen doen en ik wil altijd blijven leren.

Wat wens je voor volgend jaar?

Meer vooruitgang voor Blik op Theater!

vijfentwintigWat zou je doen als je niet in het theater werkte?
Ik denk dat ik meer met kinderen zou werken, misschien wel in het onderwijs of als pedagogisch medewerker. Of juist weer meer in het commerciële circuit, waarbij je soms keiharde targets moet halen. Dat lijkt me ook wel gaaf!

Wie is jouw voorbeeld?
Ook op dit gebied denk ik dat ik niet één voorbeeld heb, maar dat ik me door meerderen laat inspireren. Als ik van iedereen een beetje moois kan leren, denk ik mezelf al heel rijk mag voelen.

Wees niet bang om verkeerde keuzes of fouten te maken, die zorgen er juist voor dat je weer een stap vooruit kunt zetten.

Heb je een tip voor ons om dromen te bereiken? 
Stel jezelf ambities, maar blijf tegelijkertijd genieten van alles wat je nu doet. Leer van elke ervaring die je opdoet en stel op basis daarvan je doelen of ambities weer bij. Wees niet bang om verkeerde keuzes of fouten te maken, die zorgen er juist voor dat je weer een stap vooruit kunt zetten.

vijfentwintig
©JHeijmansfotografie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.